вторник, 23 февруари 2010 г.

Си Комерсиал 7 ООД: Измерване на водната активност със Safe Storage Monitor

Снимката вдясно показва системата за мониторинг на активността на водата (Safe Storage Monitor) с помощта на стъклен контейнер, затворен плътно с капак, на който е монтирана сонда за измерване водна активност и температура (Сонда SS1).

Отчитането на водната активност (aW) и температурата става чрез
Safe Storage Quick Check.

Цялата система e производство на американската фирма
Decagon и се предлага от Биоевибул ООД като Quick Check-Jar на цена 1 210,00 USD.

Експериментът показва измерването на
водната активност на Швейцарско Руло с крем какао, производство на фирма Си Комерсиал 7 ООД.Мини руло "DOMA" - 115 гр. с крем какао е многокомпонентен продукт състоящ се от тестена част, пълнеж и шоколадово покритие. Това го прави особено интересен от гледна точка на възможността на миграция на свободната вода в различните части на неговия композиционен състав.

Производството на продукта се извършва при стриктен контрол на «
свободната вода» на всички негови отделни компоненти. Измерването на водната активност в производствени условия става с преносимия PawKit. Тъй като PawKit работа с проби около 7 g, при отчитане на водната активност на целия продукт без неговото разрушаване е по-удачно да се направи като се използва системата, показана на снимката Quick Check-Jar.Quick Check-Jar се оказва изключително подходящ за без разрушително измерване на водната активност на хранителни продукти.

За повече подробности относно приложението на
Quick Check-Jar можете да се свържете с нас на следните телефони: 02-9559539 или 0888-625915.

Няма коментари: