петък, 22 януари 2010 г.

Пиерел Рисърч България ЕООД

Споделяне
Пиерел Рисърч България ЕООД е част от Pierrel S.p.A.

Фирмите от Pierrel Групата работят в "аутсорсинг сектора", предоставящи услуги на фармацевтични компании в две области: (I) "Производство по договор" на лекарствени продукти и (II) регулаторни и оперативни консултантски услуги за научни изследвания и разработване на нови молекули и лекарствени продукти ("Договор научни изследвания").


Наскоро ние от Биоевибул ООД имахме удоволствието да доставим на нашия клиент Пиерел Рисърч България ЕООД шумометър (PCE 322 A), който ще бъде използван при клинични изпитвания на нов лекарствен продукт против хъркането.

След навършване на 45 години хъркат половината от мъжете и една трета от жените.

Анатомичната причина за хъркането е следната. По време на сън долната челюст се отпуска и устата на спящия леко се отваря. При това въздух
влиза и през носа, и през устата. Двата потока въздух по пътя си срещат заслон. Това е мекото небце и там се случва завихряне. Небцето започва да се клати и да се опира в езика. Така се образуват звуци с различен тембър в зависимост от това доколко са слаби мускулите и колко близо са до езика.

Хъркането не само пречи на околните, но е болест или проява на други заболявания. То нарушава дълбокия сън, ограничава достъпа на кислород в организма, затова често хъркащите получават виене на свят и сънливост през деня.

Финландски учени установили връзката между хъркането и заболявания като затлъстяване, повишено кръвно налягане, хипофункция на щитовидната жлеза, психоневротични нарушения, сърдечносъдови патологии.

В света има патентовани над 300 средства за борба с хъркането, повечето от които са основани на това хъркащият да се събуди. Използват се и различни разширяващи устройства на устата, както и устройства за стягане на долната челюст. Английски учени предложили специални упражнения за лицевите мускули и тези в устната кухина. Ефикасен метод за намаляване на хъркането е и отслабването.

Ако спането по корем, обръщането на едната страна или другите естествени методи не помагат, лекарите предлагат малка операция. Тя се състои в изрязване на горната част на гръкляна - тази, която пречи на въздуха да премине свободно и предизвиква хъркане. Китайски фармаколози пък създали капки против хъркане, които се капват в носа преди сън. Те са много ефикасни. Белоруски учени предлагат лечение на хъркането с криогенен апарат. А съвсем наскоро учените създали апарат, който реагира на звука на хъркането и буди спящия човек с лек електрически ток. Прилага се и методът иглотерапия.

Шумът от хъркането при някои хора понякога достига 70-80 децибела (имайте предвид, че шумът в една тъкачна фабрика е 100 децибела, а при излитането на самолет – 180 децибела).

Точно този факт се използва при изпитване на ефикасността на новите лекарствени препарати, предназначени да се борят с хъркането.


Предлаганият от нас Шумометър PCE 322 A намира широко приложение в промишлеността, здравеопазването, безопасността и контрола на околната среда. Вътрешната памет на логера може да съхрани 32000 записа. Измерените стойности могат да бъдат прехвърлени на вашия лаптоп или компютър чрез RS-232 сериен порт. Windows базираният софтуер предлага визуализация на данните както в табличен, така и в графичен формат.

========================================
Други иновативни инструменти от Биоевибул ООД.

Няма коментари: